На дорогах Львова курсує унікальний електробус

5618 1
Транспортний засіб виготовила львівська компанія «Електрон». Наразі він вже курсував на 2, 9 і 25 тролейбусних маршрутах.
фото: vgolos.com.ua, zaxid.net

фото: vgolos.com.ua, zaxid.net

Новий електробус вже прийняли на баланс міста. Зараз спеціалісти проводять його тестування. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив начальник відділу інформації та зв'язків з громадськістю ЛКП «Львівелектротранс» Антон Лягушкін.

«Електробус працює від акумуляторів. Наразі його тестують: водії виїжджають на міські маршрути, підбирають пасажирів, а потім бус доправляють у депо, де спеціалісти перевіряють його стан, — каже Антон Лягушкін. — Станом на сьогодні електробус вже виїздив на  2, 9 та 25 тролейбусні маршрути. Це унікальна для України техніка».

За словами Антона Лягушкіна, проїзд на такому бусі коштує 2 гривні.

Читайте також: У Львові планують збудувати тролейбусну лінію до нового аеропорту

«Завдяки низьким експлуатаційним витратам, відсутності шкідливих вихлопів, простоті техобслуговування електробуси є найбільш перспективним видом пасажирського транспорту в умовах сучасного міста. Крім того, на відміну від трамваїв і тролейбусів, вони не потребують ні рейок, ні контактної мережі з підстанціями», — зазначають у компанії «Електрон».

У салоні є автономний обігрівач та кондиціонери. В Україні це перший такий транспорт. Він коштує 9 млн гривень.

На якому саме маршруті зрештою курсуватиме електробус, поки невідомо.

Нагадаємо, львівський електробус презентували ще у 2015 році

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
2 Вересня, 2016 17:05
Руслан 15 маршруту тролейбуса у Львові немає!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!