На Дорошенка переносять зупинку громадського транспорту. Фото

5702 0
Від проспекту Свободи до вулиці Банківської облаштують пішохідну зону, а рух приватного транспорту реорганізують через вулицю Гнатюка.
фото: Вячеслав Журба

фото: Вячеслав Журба

На вулиці Дорошенка у Львові почали облаштовувати нову зупинку для громадського транспорту, інформує кореспондент Tvoemisto.tv.

До кінця весни від проспекту Свободи до вулиці Банківської облаштують пішохідну зону, а рух приватного транспорту реорганізують через вулицю Гнатюка, Університетську та Словацького.

«Передбачається, що в нас буде нормально курсувати громадський транспорт і не буде стояти в заторах. Крім цього, має підвищитись безпека на дорозі, оскільки за останніх півроку почастішали випадки, коли водії на Банківській обганяють громадський транспорт і наїжджають на пішоходів. Такі впровадження у тому числі пов’язані з концепцією малого транспортного кільця», — розповів у коментарі Tvoemisto.tv головний спеціаліст відділу паркування та організації дорожнього руху управління транспорту ЛМР Костянтин Баранюк.

Раніше керівник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Ігор Савка повідомляв, що завершити роботи з перенесення зупинки громадського транспорту на Дорошенка — перемостити тротуарне покриття, перенести павільйони та зупинки, а також встановити нові дорожні знаки, — мають до кінця травня. Крім цього, нові зупинки мають облаштувати й для людей з інвалідністю.

Читайте також: Які вулиці Львова можуть стати пішохідними. Інтерактивна мапа

Нагадаємо, рішення заборонити в’їзд приватного транспорту на частині вулиці Дорошенка у Львові міська комісія з безпеки дорожнього руху ухвалила торік у травні. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!