На Форумі видавців відбудеться прем’єра фільму про Нью-Йоркську Групу та Василя Махна. Відео

3195 0
У межах кіно програми Форуму видавців львівський режисер Олександр Фразе-Фразенко представить фільм-портрет про письменника Василя Махна «Дім на семи вітрах», а також стрічку «Акваріум в морі. Історія Нью-Йоркської Групи Поетів».
Фото: bookforum.ua, cultua.media, dotyk.in.ua, chytomo.com

Фото: bookforum.ua, cultua.media, dotyk.in.ua, chytomo.com

Про це повідомляє офіційний сайт Форуму видавців.

Читайте також: 6 тематичних майданчиків Форуму видавців. Що обрати?

«Дім на семи вітрах». Тривалість: 41 хв.

Нова стрічка кінорежисера Олександра Фразе-Фразенка працює на грані документалістики і арт-хаусу, її еклектичний сновидний метод затягує у свій в’язкий світ, де час має дивне обличчя. Фільм складається з читання віршів і наративних флешбеків, які зображають дивну картину часових обламків. Це складний портрет поета на тлі його екзистенційного дому.

Читайте також: Новий конкурс від Форуму видавців: зроби селфі – отримай книги

Поет живе між двома континентами. Той, який має під ногами і той, який тримає його голова. Він ходить вулицями Нью-Йорка, але його хода така ж, як була в Тернополі. Його світ є двома світами і його дім – на сімох вітрах.

 

Акваріум в морі. Історія Нью-Йоркської Групи Поетів.Тривалість: 100 хв.

Читайте також: Квитки на Форум видавців у Львові. Де придбати онлайн?

Історію Нью-Йоркської Групи розкажуть її учасники: Богдан Бойчук, Юрій Тарнавський, Богдан Рубчак, Женя Васильківська, Олег Коверко, Юрій Коломієць, також й інші причетні постаті.

Тікаючи від радянської влади за океан, в новому світі вони стали поетами без вітчизни й мови. Але створили унікальну поетичну групу, яка перетворила український модернізм у процес. Історія групи видатних українських поетів у Нью-Йорку. Історія Акваріуму в морі.

Читайте також: Книжковий конкурс для літніх львів’ян. Умови

Нагадаємо, режисер Олександр Фразе-Фразенко презентував минулого під час Форуму видавців фільм «Чубай» про відомого поета Грицька Чубая.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!