На Горбачевського замість скандальної забудови хочуть облаштувати сквер

3472 0
Мешканці вимагають передати землю на баланс міста.
Фото: zik.ua

Фото: zik.ua

Депутати ЛМР підтримали ухвалу, яка дозволяє змінити зонування території Франківського району, аби замість 5-поверхівки на Горбачевського, 19 облаштувати сквер.

Читайте також: У Львові перевірять житловий комплекс, де збудували дев’ять багатоповерхівок замість п’яти

Йдеться про територію у районі вулиць Горбачевського та Академіка Сахарова. Земельна ділянка площею 0,39 га належить Національній академії наук і є у користуванні Карпатського відділення інституту геофізики імені Суботіна. Інститут, своєю чергою, отримав містобудівні умови та обмеження на будівництво поруч із віллою 20-х років 5-поверхового житлового будинку.

Міська ДАБІ скасувала містобудівні умови та обмеження через невідповідність намірів забудови призначенню земельної ділянки: за призначенням на цій ділянці можна збудувати не більше 4-х поверхів. Міська рада звернулася до НАН України з проханням надати під будівництво іншу ділянку. 

Інститут через суд відновив містобудівні умови та попри протести мешканців почав зрізати дерева під майбутнє будівництво. Тож мешканці вимагають припинити будівництво, скасувати містобудівну документацію та передати землю на баланс міста.

Читайте також: Де у Львові не радять купувати житло. Мапа незаконних забудов

Крім цього, 6 травня відбудеться громадське слухання щодо забудови на Горбачевського, 19. Під час внесення змін до плану зонування цю ділянку із зони житлової забудови хочуть перетворити у громадську.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!