На вулиці Коперника у Львові хочуть прокласти трамвайну колію

6906 0
Трамвайний маршрут №3 доїжджатиме до центру Львова швидше.
фото: Твоє місто

фото: Твоє місто

На вулиці Коперника у Львові планують побудувати трамвайну колію у бік центру до перетину з вулицею Бандери. Про це Tvoemisto.tv розповів начальник відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» Роман Зубачик.

Ділянка трамвайної лінії довжиною 300 метрів йтиме до перехрестя з вул. Сахарова – Вітовського. Планується, що на цьому шляху у центр їхатиме трамвай №3, але вертатиметься він за теперішнім маршрутом. Продовження колії планують провести в рамках реконструкції вул. Вітовського та перехрестя вулиць Сахарова, Вітовського, Коперника.

Читайте також: Водіїв закликають не паркуватися на Коперника

За словами Романа Зубачика, нова транспортна розв'язка має покращити пасажиропотік. Прогнозується, що пасажиропотік на вул. Коперника буде досить високим, і навіть при 5-хвилинному інтервалі руху трамваїв, вагонів буде недостатньо. Проект будівництва почнуть розробляти наступного року. Планується, що колію побудують за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Трамваї по вулиці Коперника рухатимуться лише у центр, бо будівництво колії з іншої сторони вулиці є небезпечним через складний рельєф.

«Там, де мала би бути колія в сторону вулиці Сахарова, є підвищення, а за нормативами на підвищенні не можна будувати колію. Окрім того, якби колію і побудували, то потрібно було б ставити стрілки, які є дуже небезпечними на такому рельєфі вулиці», – зазначив Роман Зубачик.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!