На кордоні з Польщею облаштують новий пункт пропуску

8246 0
Підкарпатське воєводство Польщі оголосила тендер на розробку проектної документації на облаштування автомобільного переходу «Мальговичі-Нижанковичі» на Львівщині.
Фото: http://zakarpattya.net.ua

Фото: http://zakarpattya.net.ua

Пропозиції приймають до 11-го  травня, а проект має бути готовий до кінця року. Будівництво нового пункту пропуску планують розпочати у другому або третьому кварталі 2018 року. До 2020 року об’єкт мають закінчити і здати в експлуатацію, повідомляє Центр транспортних стратегій.

Новий пункт пропуску буде орієнтований на малий прикордонний рух і спростить для жителів польського регіону логістику в напрямку українських курортів Трускавець і Східниця, а для українців – в польські Бещади.

Читайте також: Куди українці можуть їхати без віз у 2017-му році. Перелік країн

Окрім того,  польські активісти також просувають ідею створення залізничного пункту пропуску Мальговічі-Нижанковичі, який буде знаходитися поблизу автомобільного. Група Linia102.pl пропонує відродити рух поїздів за маршрутом Перемишль-Мальговичі-Нижанковичі-Хирів. Це дозволить налагодити сполучення Ряшева і Перемишля з містами південної частини Підкарпатського воєводства, зокрема, з містом Устрики-Долішні.

Читайте також: Як відслідковувати черги на кордоні з Польщею онлайн. Інструкція

До середини 1990-х ділянка Перемишль-Мальговичі-Нижанковичі-Хирів використовувалася польськими потягами. З Варшави курсував поїзд в Устрики-Долішні, який заїжджав на територію України і слідував до Польщі без зупинки. Для реалізації цієї ідеї необхідно змінити ширину колії на ділянці Нижанковичі-Хирів. Раніше тут проходила колія 1435 мм, але в 1990-х вона була змінена на 1520 мм.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!