Мітингувальники перекрили рух на кордоні з Польщею. Оновлено

6193 1
На сьогодні, 10 січня, активісти анонсували блокування доріг, що ведуть до пунктів пропуску через державний кордон з Польщею.
фото: studway.com.ua

фото: studway.com.ua

Про це інформує модератор спільноти Варта1 Ігор Зінкевич.

Як повідомила речниця патрульної поліції Львівської області Катерина Рибій, станом на 10:15 патрульні домовилися з керівником акції в Шегинях, що що в проміжок 30 хв будеться робити запуск по 10 авто, щоб уникнути сутичок між активістами та людьми, які стоять в черзі.

Мітингувальники також перекрили пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне».

Як повідомляє ДФС у Львівській області, станом на 11:30 акції протесту тривають перед пунктами пропуску «Шегині – Медика» та «Рава – Руська-Гребенне», а також у с.Роснівка (близько 10 км. перед пунктом пропуску «Краковець –Корчова»). Рух транспортних засобів тимчасово сповільнено, періодично здійснюється їх пропуск в обох напрямах. Керівники митних постів спілкуються з учасниками акцій протесту, ведуть роз’яснювальну роботу. Інші пункти пропуску працюють у штатному режимі.

Станом на 14:00 активісти припинили протест біля Шегинь. Пізніше було розблоковано дорогу поблизу Краковця. Станом на 15:00 протест біля Рави-Руської також припинили.

Інформація доповнюється...

фото: Лесик Парасюк

Читайте також: На Львівщині за біометричний паспорт вимагали 10 тисяч хабара

Нагадаємо, через заплановане блокування доріг, що ведуть до пунктів пропуску «Рава-Руська – Гребенне», «Краковець – Корчова» та «Шегині – Медика», на кордоні з Польщею можуть виникнути певні труднощі. Про це йдеться в повідомленні ДФС у Львівській області на офіційній сторінці у facebook.

Блокування доріг заплановане активістами задля привернення уваги щодо змін в оподаткуванні митними платежами товарів, які переміщуються через митний кордон України громадянами, а також інші зміни в законодавстві, які набрали чинності 1 січня 2018 року.

Так, з 1 січня Верховна Рада України обмежила безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок на місяць вартістю до 150 євро кожна. Згідно з законом, починаючи з четвертої посилки, треба буде сплачувати податок, мито та акциз. До ухвалення цієї норми вартість однієї посилки обмежували 150 євро, а їх кількість не регламентували.

Крім того, зміни до закону обмежили ввезення товарів в багажі для тих, хто часто перетинає кордон. Українці зможуть провозити товари загальною вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг за умови, якщо були відсутні в країні понад 24 годин і в'їжджають в Україну не частіше одного разу за 72 години. Якщо ці тимчасові проміжки не дотримуються – ввезти товари можна буде на суму до 50 євро.

Раніше можна було ввозити товари вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг раз на добу, не проводячи за кордоном більше 24 годин.


Читайте також:
10 Січня, 2018 23:23
ПавліК Повністю підтримую обмеження ввезення товарів. Не бажаю поганого тим "човникам": хай помітингують трохи і шукають більш легальні і корисні приробітки на свої нові законні три дні вихідних.
Нормальна людина не може їздити на власні закупи по 500євро кожного дня і вимагати того, бо "життєво важливо"!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!