На Львівщині будинки для переселенців зводитиме релоковане підприємство з Одеси

1818 0
Помешканням планують забезпечувати до тисяч людей в місяць.
фото: sts.sumy.ua

фото: sts.sumy.ua

Сім’я, яка втратила житло через воєнні дії росії, зможе жити у будинку, який на Львівщині зводить релоковане з Одеси підприємство. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також: У Львові відкрили друге модульне містечко для переселенців. Фото, відео

Будинок матиме назву «Народний дім». Площа – 90 метрів квадратних. У планах збудувати від 70 до 200 будинків на місяць, кожна з яких розрахована в середньому на п’ять осіб. Відтак, забезпечуватимуть помешканням до 1 тисячі людей в місяць.

Вартість одного квадратного метра готової будівлі, залежно від комплектації, – від 330 до 550 у.о.

Збудує будинки компанія «Чорноморськ БУД ГРУП», яка переїхала у Львівську область на початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну. З підприємством евакуювались лише 7 фахівців, проте зараз працюють над тим, щоб розширити команду до 60 людей.

Будівельна компанія виготовляє дерев’яні конструкції, будівлі та споруди на основі унікальної американської технології «MITEK», яка дозволяє реалізовувати будь-які будівельні рішення (гуртожитки, мобільні шпиталі, спорткомплекси, казарми тощо).

Читайте також: На Сихові відкриють модульне містечко для переселенців

Через воєнні дії підприємства змушені переїжджати у більш безпечні місця, щоб могти працювати на повну потужність. Зараз Львівщина є лідером серед областей України за темпами релокації та перереєстрації бізнесів з епіцентрів подій. У нашій області уже функціонує 85 підприємств, які переїхали з інших регіонів.

Нагадаємо, що вже майже місяць в Стрийському парку у Львові мешкають переселенці, яким вдалося втекти з-під обстрілів із Маріуполя, Харкова, Краматорська, Київщини. Тvoemisto.tv розпитало їх про умови проживання в модульних будинках, їхнє ставлення до львів'ян та про те, яким вони бачать своє майбутнє. Детальніше читайте у матеріалі.

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!