На озері у Городку гинуть лебеді, бо їх приручили

3179 0
Із заледенілого озера у Городку сотні пернатих не відлітають на теплішу водойму, бо тут їх постійно підгодовують.
Фото: Городоцької міської ради

Фото: Городоцької міської ради

На Львівщині, на озері у Городку від холоду помирають лебеді. Вони не полетіли з водойми, яка почала вкриватись кригою, бо люди їх постійно підгодовують і вони відвикли здобувати собі харчі, про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте також: Чому «Домівка врятованих тварин» у Львові опинилася на межі виживання

«Є птахи, що уже замерзли. Добиратися до них небезпечно, бо крига може тріснути. Дванадцять приблизно, тяжко сказати, бо я погано бачу», — розповідає місцевий рибалка пан Богдан.

На озері оселились сотні лебедів, коли водойма почала замерзати вони не відлетіли на іншу, тому що тут їх постійно підгодовують. Орнітологи кажуть, що лебеді — дикі птахи і їжу мають шукають самі — водорості та рибу. Якщо їх годувати, дуже легко можна приручити. А як вдарять люті морози, лебеді не відлетять на іншу водойму.

Також фахівці додають, що птахи гинуть і від їжі, яку їм приносять люди. Здебільшого їм дають хліб, а це для них повільна смерть.

Читайте також: У Львові замерзло озеро, де живуть лебеді. Що буде з птахами

Нагадаємо, що цієї зими львів'яни звернулися на гарячу лінію міста з проханням врятувати лебедів на Левандівському озері, яке замерзло, їх тоді перемістили до Домівки врятованих тварин. Також у Сокалі надзвичайники врятували 16-х лебедів, які примерзли на річці Західний Буг і не могли самостійно вибратися. У Трускавці, на жаль, кілька птахів насмерть замерзли від сильних морозів і місцеві мешканці організували порятунок інших лебедів.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!