На Львівщині не пом’якшуватимуть карантин із 22 травня. Дитсадки і транспорт не запрацюють

11987 0
Карантин продовжили до 29 травня.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

На Львівщині не послаблюватимуть карантин із 22 травня, натомість його продовжили щонайменше до 29 травня. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови ЛОДА Тарас Грень.

Читайте також: Карантин у Львові триватиме до 29 травня

Водночас комісії ТЕБ і НС на місцях зможуть самі вирішувати, пом’якшувати чи посилювати ті чи інші обмеження. Наразі епідситуація не дозволяє послабити карантин, зокрема лише за останню добу в області підтвердили 65 нових випадків хвороби.

Як уточнив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис, рішення про продовження крантину є абсолютно обгрунтованим.

Читайте також: Львівщина є лідером за новими випадками коронавірусної інфекції за добу, – МОЗ

«Протягом цього тижня ми явно бачимо негативну динаміку, ситуація є нестабільною. Якщо у п'ятницю минулого тижня у стаціонарах знаходилися 314  пацієнтів, то станом на сьогодні – 404. Ми відзначаємо збільшення кількості хворих через ПЛР-тестування, а також те, що кількість пацієнтів, які потребують гсопіталізації, щодня збільшується. Також кількість хворих, які перебувають у реанімації, із минулого тижня зросла із 12-ти до 30 хворих», – наголосив Орест Чемерис.

Тож на період карантину й надалі заборонено виходити на вулицю без маски та документів, а також самовільно залишати місця обсервації. Відвідувати виші можуть лише ті, хто складає іспити, заборонені масові заходи за участі більше, ніж 10 осіб, робота ТРЦ та ресторанів, крім літників і магазинів одягу. Не відновлять також міжміські та міжрайонні перевезення, а лікарні зможуть частково надавати планову допомогу.

Читайте також: 63% хворих на коронавірус на Львівщині – мешканці Львова. Статистика хворих по районах

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків.

Додамо, що у МОЗ назвали етапи та критерії виходу з карантину, а наступні послаблення заплановані на 1, 10 і 21 червня. Втім через адаптивний карантин рішення про послаблення приймають на місцях.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!