На Львівщині оголосили штормове попередження

2778 0
На львів'ян чекають заморозки і вітер зі швидкістю до 28 м/с.
ілюстративне фото: УНІАН

ілюстративне фото: УНІАН

Рятувальники плпереджають про сильні пориви вітру на Львівщині сьогодні, 12 травня, ввечері та протягом наступної доби. Про це ідеться на фейсбук-сторінці ГУ ДСНС Львівщини.

Так, пориви вітру сягатимуть 17-22 метрів за секунду, а подекуди і 25-28 метрів за секунду.

«Ускладнення погодних умов відповідає I рівню небезпечності (жовтий). Такі погодні умови можуть призвести до порушень роботи служб електропостачання, комунального господарства, будівельної галузі та до порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг і вулиць», – попереджають рятувальники.

Читайте також: Вітер у Львові повалив дерева

Мешканців Львівщини просять дотримуватись простих правил:

  • не ходити попід розлогими деревами
  • триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач
  • не паркувати автомобілі під нестійкими конструкціями.

Також у Львові та у Львівській області завтра, 13 травня, очікуються заморозки до 5 градусів. Про це повідомляє пресслужба ЛМР з посиланням на регіональний гідрометцентр.

Окрім заморозків, завтра очікується короткочасний дощ.

У разі виникнення небезпечних ситуацій потрібно телефонувати за номером Служби порятунку 101 або на Гарячу лінію Львова за номером 1580.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!