На Львівщині перевірять квест-кімнати через пожежу в Польщі

2532 0
Перевірити квест-кімнати у Львові та області мають у тижневий термін.
Ілюстративне фото: tsina.lviv.ua

Ілюстративне фото: tsina.lviv.ua

У Львові та області планують перевірити квест-кімнати через пожежу у аналогічному закладі у Кошаліні (Польща), через яку загинуло п’ятеро дітей. Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами керівника служби у справах дітей ЛОДА Володимира Лиса, при ЛОДА мають створити комісію та перевірити заклади мають упродовж тижня. 

Читайте також: На різдвяному ярмарку у центрі Львова сталася пожежа, є постраждалі. Фото, відео

«Оскільки трапилась у трагедія у Польщі, тому я звернувся під час наради до керівництва області з проханням перевірити квест-кімнати в області. Це популярне дозвілля у світі, і в Україні діють такі ігрові кімнати, кімнати страху. Власники винаймають квартири і влаштовують дозвілля. Але ми маємо знати, чи там безпечно. Бо, для прикладу, у Польщі, в Кошаліні, де трапилась трагедія, не було дозволу пожежників. Якщо все у нас гаразд із безпекою, то тоді все добре. Але ми маємо перевірити, щоб уберегти людей», – сказав Володимир Лис.

Як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у прес-службі ДСНС Львівщини, в облдержадміністрації мають визначити, які служби залучатимуть до перевірок. ДСНС буде входити до складу комісії.

Додамо, що 4 січня в Кошаліні сталася пожежа в квест-кімнаті. За правилами цього атракціону, щоб залишити замкнене приміщення, учасники мають виконати низку завдань. Всі п’ятеро дівчат, які перебували у квест-кімнаті, не змогли вийти і загинули. Власника закладу затримали. Цей випадок став приводом для масштабної перевірки таких розважальних закладів у Польщі, частину з них закрили.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!