На Львівщині після спалаху Covid-19 відкрили Унівську лавру

2025 0
Раніше монахи повідомляли про те, що серед них хворі на Covid-19.
Фото: LiveJournal

Фото: LiveJournal

Монахи Святоуспенської Унівської лаври подолали коронавірусну хворобу та відкрили монастир, що в селі Унів на Львівщині, для вірян. Про це повідомили на сторінці Унівської лаври у Фейсбуку.

«Час карантину в Унівській Лаврі завершений, всі браття одужали і двері нашої обителі відкриті для всіх вірян. Рівнож висловлюємо щиру подяку усім людям доброї волі, які в час нашої затяжної недуги підтримували нас молитвою, моральною підтримкою, подавали допомогу, як фінансово так і продуктами харчування», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Як живе Святоуспенська Унівська лавра. Фото та відеоекскурсія

Раніше монахи повідомляли про те, що серед них є хворі на Covid-19, тому монастир закрили. Так, лікувалося 20 монахів. А також у Лаврі просили про фінансову допомогу у боротьбі з коронавірусом. 

Для довідки

Свято-Успенська Унівська лавра Студійського уставу – один із найдавніших монастирських комплексів України, центральний монастир Галицької єпархії впродовж XIV-XVIII століть, осередок чернечого життя монахів Студійського уставу. Унікальний архітектурний ансамбль-пам'ятка, розміщений у селі Унів Перемишлянського району Львівської області.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!