На Львівщині СБУ затримала злочинців, підозрюваних у скоєнні низки резонансних злочинів

2264 0
За даними слідства, до угруповання входять судимі за тяжкі та особливо тяжкі злочини, представники місцевого криміналітету.
фото: служба безпеки україни

фото: служба безпеки україни

На Львівщині працівники Служби безпеки України затримали учасників організованого угруповання, причетних до низки резонансних злочинів у різних регіонах країни та за кордоном. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Читайте також: Керівниця ДБР заявила, що закон про амністію учасників Євромайдану треба скасувати

До угруповання входять судимі за тяжкі та особливо тяжкі злочини, представники місцевого криміналітету. В СБУ кажуть, що діяльність осередку координує один із відомих в Україні «злодіїв у законі». Учасники угруповання також мають тісні зв’язки з транснаціональними злочинними групами.

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що бізнесмен однієї з європейських країн шукає виконавців для розправи над колишнім бізнес-партнером за начебто неповернений борг. За версією слідства, через зв`язки у кримінальних колах своєї країни іноземець вийшов на організоване угруповання з Львівщини та замовив «вибити» з екскомпаньйона 10 тисяч доларів. Український підприємець звернувся до СБУ. 

Двох активних учасників угрупування правоохоронці затримали у Дрогобичі. Під час обшуків за місцями проживання учасників групи вилучили вогнепальну та холодну зброю. Крім того, правоохоронці виявили велику кількість свідоцтв про смерть, документи сторонніх осіб на нерухомість, боргові розписки на сотні тисяч доларів, а також чорнові записи щодо оборудок із незаконним видобутком бурштину та майнінгову «ферму».    

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх учасників угрупування. Наразі перевіряють причетність групи до скоєння низки гучних злочинів, зокрема, вимагання, розбійних нападів, викрадень людей, замовних вбивств у інших регіонах України, а також за межами країни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!