На Львівщині складати ЗНО хочуть 25,5 тисяч вступників

1563 0
Із них лише половина – випускники шкіл.
Фото: clutch.ua

Фото: clutch.ua

21 травня відбудеться перше тестування основної сесії ЗНО. На Львівщині ЗНО складатимуть 25 541 людина у 110 пунктах тестування. Про це повідомила керівниця ЛОЦОЯО Лариса Середяк під час брифінгу сьогодні, 16 травня.

За її словами, із зареєстрованих на ЗНО лише 52% – 13 064 – випускники закладів загальної середньої освіти. Ще 20,4% – 5 157 – учні закладів професійно-технічної освіти, 20,6% – 5193 – студенти коледжів, 7% – 1780 – випускники минулих років.

Читайте також: Як правильно обрати університет та спеціальність. Поради від МОН

Найбільше зареєстрованих – 25 196 учасників – складатимуть ЗНО з української мови, на другому місці – 16 415 зареєстрованих – з історії України, на третьому – 10 820 – з математики.

Також на Львівщині писатимуть ЗНО з англійської мови (8 071), географії (5 531), біології (4 435), фізики (1 507), хімії (1 123), німецької мови (266), французької (36), іспанської (25).

Лариса Середяк зазначила, що в області є 60 дітей, які потребують особливих умов для тестування, зокрема це діти з ДЦП, з погіршенням слуху або зору, та більшість потребують просто медичного нагляду. Людей, які би потребували комп'ютерного тестування або тестування шрифтом Брайля, цьогоріч на Львівщині немає. У ЛРЦОЯО нагадують, що медсестра буде в кожному пункті тестування.

Читайте також: Міносвіти розширило перелік спеціальностей, що вимагають ЗНО для вступу в магістратуру

Учасникам ЗНО також нагадують, що вони мають самостійно роздрукувати запрошення на тестування, що можна знайти в особистому кабінеті на сайті центру оцінювання якості освіти. Для участі в тестуванні також потрібно мати при собі ID-картку чи свідоцтво про народження і оригінал сертифіката учасника ЗНО (з фото і голограмою). Відсутність одного з оригіналів цих документів є підставою не допустити учасника до тестування, наголошують освітяни.

Також у пункт тестування можна взяти із собою кілька чорних ручок та прозору пляшку води без етикетки. Заборонено користуватись будь-якими технічними засобами – телефонами, навушниками, флешками тощо. Їх потрібно здати у спеціально відведеному місці в аудиторії, телефон – обов’язково вимкнути.

Учасникам тестування радять заздалегідь вивчити маршрут до пункту тестування та розрахувати час на доїзд, адже за 10 хвилин до початку тестування двері зачиняться і нікого не пускатимуть.

Читайте також: ЗНО з математики стане обов'язковим із 2021 року

У ЛРЦОЯО нагадують, що у випадку будь-яких інцидентів, якщо учасника не допустили до тестування, він має подати скаргу одразу ж у пункті тестування, не залишаючи його.

Знайти адреси пунктів тестування у Львові та у Львівській області можна на сайті ЛРЦОЯО. Там же є графік проведення сесій ЗНО.

Нагадаємо, до 20 травня додаткова реєстрація для участі в ЗНО для окремих категорій громадян.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!