На Львівщині відкрили оновлений пункт пропуску «Краківець – Корчова»

3914 0
Із 17 серпня пункт пропуску почне працювати і приймати автобуси.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Сьогодні, 16 серпня, на Львівщині відкрили оновлений пункт пропуску «Краківець – Корчова» з новим автобусним терміналом та додатковою інфраструктурою для збільшення пропускної спроможності. Відзавтра, 17 серпня, пункт пропуску почне працювати і приймати автобуси.

Через пункт пропуску «Краківець-Корчова» проходить найбільша кількість затверджених регулярних автобусних маршрутів. Відновлення автобусного сполучення дозволить зняти навантаження з інших пунктів пропуску та мінімізує черги для пасажирів, які перетинають кордон. Термінал зможе приймати до 30 автобусів щодня. 

Читайте також: Яка ситуація у пунктах пропуску на західному кордоні

Роботи над збільшенням пропускної спроможності безпосередньо пункту «Краківець-Корчова» стартували в червні. Уже  збільшили кількість смуг для вантажівок з 4 до 10, створили додаткові павільйони для митного та паспортного контролю.

 
 

Читайте також: На Львівщині розпочнуть будівництво пішого переходу на кордоні з Польщею

Нагадаємо, Україна та Польща в межах проєкту «Відкритий кордон» домовилися збільшити пропускну спроможність на ПП «Краковець-Корчова» щонайменше на 50%. У межах проєкту також планують повністю побудувати нові та модернізувати наявні пункти пропуску на західних кордонах. Через пункт пропуску «Краківець – Корчова» на кордоні з Польщею тимчасово не було можливості курсувати пасажирському транспорту на виїзд з України. Це пов’язано з модернізацією пункту пропуску, зокрема тут споруджують захисний павільйон, і не стосується вантажівок. Обмеження мали діяти упродовж 10 днів.

Антоніна Костик

Фото, відео Марти Байдаки

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!