На Львівщині відкрили сучасне фруктосховище. Фото

6734 0
У селі Новосілки Буського району на підприємстві "Грін Гарден", що спеціалізується на садівництві, відкрили сучасне фруктосховище.

Фруктосховище має 12 холодильних камер загальною місткістю 1500 тонн, а також сортувальну лінію, – інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

"На прикладах таких підприємств ми сьогодні спостерігаємо розвиток усієї сількогосподарської галузі області, – зазначив голова ЛОДА Олег Синютка. – Для нас важливою є насамперед підтримка невеликих господарств на противагу агропромисловим комплексам. Саме наша область залучила найбільше кредитних коштів в Україні, які надавали у Міністерстві аграрної політики на підтримку сільського господарства". Він додав, що такі господарства дають змогу ще й працевлаштовуватись місцевим мешканцям і поповнюють податками бюджет.

Читайте також: Польська компанія на Львівщині перероблятиме та вирощуватиме салат

Додамо, фермерське господарство "Грін Гарден" почали закладати у 2012 році. Площа його плодових насаджень становить 38,1 га. Основною культурою, яку тут вирощують, є яблуня. Також посадили груші, сливи, вишні, персики. 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!