На Львівщині відтермінували обов'язкові медогляди для учнів і вчителів на час карантину

6032 0
Ті, хто йде вперше в садок чи школу, повинні мати довідку від сімейного лікаря.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

У Львові та в області на час карантину та 30 днів після його завершення відтермінували проходження обов’язкових профілактичних медоглядів для працівників освіти і школярів. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

«Є постанова уряду №291 від 22 квітня 2020 року, до якої внесли зміни, що дозволяють педагогам працювати без проходження профілактичного медичного огляду у період карантину та протягом 30 днів після його закінчення. Станом на сьогодні – це точно до кінця вересня», – каже він.

Читайте також: Вражені Covid-19 легені помітні неозброєним оком. Патологоанатом про те, що показує розтин інфікованих

Щодо школярів, то, продовжує Олег Паска, є наказ Міністрества охорони здоровя №682 про періодичність проведення обов’язкових медоглядів, у якому вказано, що щорічно міські лікувально-профілактичні заклади забезпечують проходження медогляду для учнів протягом календарного року.

«Тобто, якщо хтось пройшов з початку року медогляд, то він є дійсним, але можна це зробити і до кінця календарного року», – додає він.

Львів, як зазначає у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управлінні освіти ЛМР Зоряна Довганик, запровадив такий формат: ті, хто йде вперше в садок чи школу, повинні мати довідку від сімейного лікаря. Хоча, за словами Олега Паски, це не той тип довідки 086, однак вона вказує на те, що дитина не має хронічних захворювань.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!