На Львівщині викрили ще п’ятьох осіб, які переправляли ухилянтів за кордон

2164 0
Свої послуги вони оцінювали від 1000 доларів, однак сума залежала від термінів перебування ухилянта за кордоном.
Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція

Правоохоронці викрили ще один канал незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за межі України. До складу організованої групи входили троє чоловіків та двоє жінок, мешканців Львівської та Волинської областей. 

Джерело: Національна поліція Львівської області

Як встановили правоохоронці, організатор, 53-річний мешканець Волинської області, разом зі спільниками незаконно переправляв за кордон військовозобов’язаних чоловіків. Свої послуги вони оцінювали від 1000 доларів, однак сума залежала від термінів перебування ухилянта за кордоном. Якщо ж особа не планувала повертатись в Україну, то вартість становила 4500 доларів.

Читайте також: Житель Львівщини незаконно переправив за кордон 20 ухилянтів

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили: 3 мікроавтобуси, які вони використовували для незаконного перевезення військовозобов’язаних чоловіків за кордон, електронні носії інформації, гроші, виручені від незаконної діяльності, та інші речові докази.   

Слідчі повідомили організатору та учасникам злочинної групи про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Їм загрожує – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у ході слідчо-оперативних дій на території кількох областей України повідомлено про підозру п’ятьом організаторам перевезення ухилянтів. Їхні послуги коштували 9 тис доларів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!