На Львівщині випалюють поля із дикими червонокнижними тюльпанами. Фото

2666 0
Квітка занесена до червоних книг кількох європейських країн.
Фото: Роксолана Поцюрко

Фото: Роксолана Поцюрко

На Львівщині, у Миколаївському районі, горять поля із червонокнижним рябчиком шаховим, що також називають диким тюльпаном. Про це повідомляє управління туризму ЛОДА.

Про те, що поля випалюють, повідомляють також Миколаївські вісті. За даними видання, ідеться про ділянку поблизу сіл Розвадів та Верин.

Фотографиня Роксолана Поцюрко на своїй фейсбук-сторінці опублікувала фото із червонокнижними квітами, що виросли на згарищі, а також фото окремих ділянок землі, що горять у Миколаївському районі.

Водночас голова ЛОДА Максим Козицький каже, що на Львівщині за суботу і неділю надзвичайники гасили 197 пожеж сухої трави. Він додає, що працівники ДСНС також задіяні для дезінфекції громадських місць через пандемію коронавірусу, але змушені виїжджати на пожежі.

Заступник Максима Козицького Юрій Холод каже, що ЛОДА звернулась до уряду з пропозицією збільшити штрафи за підпали сухої рослинності у 200 разів, щоб штраф становив від 42 тис. гривень для громадян і від 84 тис. гривень для посадовців. За словами Юрія Холода, уряд підтримав пропозицію про внесення змін до адміністративного кодексу України.

У коментарі Tvoemisto.tv Юрій Холод сказав, що епізодами про випалювання полів диких тюльпанів займаються поліція та прокуратура. Щодо збитків, гвоорить він, то про те, скільки і яких видів втрачено, пізніше зможуть сказати екологи, які вивчають ці поля.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!