На Львівщині за 15 000$ продають Поморянську ратушу. Фото

3231 0
На сайті безкоштовних оголошень «OLX» виклали інформацію про продаж будівлі ратуші в смт Поморяни на Львівщині. Приміщення продають, аби врятувати його від руйнування.
фото: uk.wikipedia.org

фото: uk.wikipedia.org

«Земля в оренді. Нежитлове приміщенняі: 1-поверх – 164.8 кв.м, 2-поверх – 182.1 кв.м. Адреса: Львівська область, Золочівський район, смт Поморяни, площа Ринок, 1. Приміщення ратуші продається, аби попередити його руйнування. Зараз Ратуша не використовується, тому дуже важливо зберегти її. Власник бажає, щоб Покупець максимально зберіг історичну цінність будівлі», – йдеться в оголошенні.

Довідка. Поморянська ратуша є пам’яткою архітектури ХІХ століття. Споруда – прямокутна у плані, двоповерхова, із двома невисокими вежами, прибудованими до кутів головного фасаду. Вежі у плані восьмигранні, оздоблені зверху кам'яними зубцями, завдяки яким ратуша дещо нагадує мініатюрний замок. Над головним входом є балкон. Поморянська ратуша колись була значно більшою за розмірами. Судячи з давніх фотографій сучасна ратуша — це лише четверта частина колишньої.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!