Двоє медиків львівських лікарень захворіли на коронавірус

6750 0
На Львівщині лабораторно підтверджені уже 14 випадків захворювання на Covid-19
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

2 і 3 квітня у Львові підтвердили ще два результати інфікування коронавірусом. Про це повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ.

Читайте також: Ми маємо шанс уникнути епідемії. Науковиця про дію коронавірусу та його мутації

Як уточнили у пресслужбі ЛМР, один з медиків – це лікар-анестезіолог лікарні швидкої медичної допомоги. Чоловікові 47 років. Він хворів, перебував вдома на самоізоляції, після погіршення самопочуття звернувся до сімейного лікаря. Зараз пацієнт перебуває в інфекційній лікарні з пневмонією.

В лікарні швидкої допомоги опитують контактних осіб, усіх людей ізолювали, взяли біоматеріал для ПЛР-тестування. Також медики обстежують родичів хворого лікаря.

Другий лікар – із 5-ої міської поліклініки, там він перебував на лікуванні. Відомо, що він контактував з пацієнткою, в якої напередодні також виявили коронавірус. Хворого також ізолювали, всіх контактних осіб обстежують та ізольовують. Чоловік 1966 року народження, перевезений в інфекційну лікарню.

Читайте також: У Львові за добу проводять 60 ПЛР-тестів на коронавірус, а потрібно вдесятеро більше

Водночас у ЛОДА кажуть про 74-річного чоловіка з Львівщини, у якого вивиявили коронавірус. В. о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько Tvoemisto.tv, що результати тесту отримали вчора, 2 квітня. Стан пацієнта середньої важкості. Він лікується у Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні. Однак такого пацієнта у переліку лабораторного центру, який робить ПЛР-дослідження, немає.

Нагадаємо, що двоє львів’ян уже видужали від коронавірусу. Загалом кількість хворих у світі перевалила за мільйон. В Україні підтвердили 942 випадки Covid-19, із яких 23 померли, а 19 одужали.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!