На Львівщині запрацює система надточного розпізнавання людей та автомобілів

19122 0
Проєкт має назву «Vision» і є доповненням програми «Безпечна Львівщина», що вже працює та охоплює 1400 камер по області.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львові презентували систему надточного розпізнавання людей та автомобілів, яка розширить функціонал централізованої системи відеоспостереження в області. Проєкт має назву «Vision» і є доповненням програми «Безпечна Львівщина». Про це під час брифінгу сьогодні, 11 квітня, повідомив керівник Головного управління національної поліції у Львівській області Олександр Шляховський.

«У нас працює програма відеонагляду «Безпечна Львівщина», що включає в себе 1400 камер. «Vision» – це розвиток і надання нових функцій цій програмі, це аналітична робота з камерами, що ми маємо, і які будемо долучати ,відповідно до планів на цей рік», – пояснює він.

Читайте також: Перевдягнений в жінку невідомий проник до львівської школи і чіплявся до дитини

Камери, що вже працюють в області, дають змогу відстежувати скоєні кримінальні злочини, допомагають їх розкривати. Система «Vision», яку розробили спільно з Львівським ІТ кластером, – наступний крок. Із її допомогою можна аналізувати цифрові дані, що надходять з камер, робити це швидше, краще розпізнавати номерні знаки, марки автомобілів, обличчя людей тощо.

Очільник Львівщини Максим Козицький також закликав громади області долучатися до проєкту та передбачати кошти в своїх бюджетах на такі системи.

Читайте також: Де на Львівщині встановлять 19 камер для фіксацій порушень ПДР. Карта

Нагадаємо, що у Львові затвердили програму «Безпечне місто Львів», у межах якої місто у співфінансуванні з мешканцями планує встановити додаткові камери відеоспостереження, а також підключити до загальноміської системи зображення з приватних. На впровадження програми передбачили 1,5 мільйони гривень. Перші 8 місяців буде організаційна робота, згодом розпочнеться встановлення нових камер.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!