На Львівщині запустили страхування для медиків на випадок інфікування. Які умови

3020 0
Виплата у разі інфікування становитиме 15 тисяч гривень. Підставою для виплат є позитивний ПЛР-тест, а також госпіталізація медика до медзакладу.
Фото: Ігор Берник

Фото: Ігор Берник

На Львівщині сформують страховий стабілізаційний фонд для виплат медикам, які інфікувалися коронавірусом. Кошти акумулюватиме із благодійних внесків міжнародна страхова компанія «Уніка». Компанія безкоштовно адмініструватиме накопичення фонду та його поповнення. Про це повідомив радник голови Львівської ОДА Андрій Матолич.

Читайте також: Чому заражаються медики або Давайте купувати те, що справді захищає

«Ми спостерігали динаміку захворювання серед медиків. Є підтверджені випадки на Львівщині у 49 медиків, 17 були госпіталізовані. Страхування буде додатковою допомогою для медиків, які працюють у надзвичайно складних умовах», – повідомив Андрій Матолич.

Страхування охопить всіх медиків опорних лікарень, які залучені до надання допомоги інфікованим. Такий список формуватиме ЛОДА на підставі даних з опорних лікарень. 

Читайте також: У Львові 27 медикам із Covid-19 виплатять по 20 тисяч гривень

У ЛОДА запевняють, що всі кошти, передані страховій компанії, будуть у повному обсязі розподілені між медиками, які постраждали внаслідок коронавірусної інфекції. Страховий платіж платитиметься за працівника, який переходить у розпорядження компанії, незалежно настав чи не настав страховий випадок. 

Нагадаємо, що у Львові 27 медикам, які захворіли на коронавірус, виплатять по 20 тисяч гривень. Водночас, як повідомила сьогодні на засіданні сесії ЛМР заступниця міського голови Львова Галина Слічна, наразі медики, які борються із Covid-19, ще не отримали 300% надбавок до зарплати, які обіцяли в уряді.

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!