На Львівщині застраховані від Covid-19 медики отримали 1,9 мільйони гривень

1405 0
Страхові виплати медикам становитимуть 15 тис. грн за умови якщо буде позитивний ПЛР-тест та лікування в стаціонарі.
Фото: Главком

Фото: Главком

За страховим відшкодуванням, станом на 10 жовтня, звернулося 162 особи. Для 128 осіб виплатили 1 млн 920 тис. грн. Ще кілька осіб подали документи, 285 тис. грн їм виплатять після збору повного пакету оригіналів документів, повідомляє пресслужба ЛОДА.

За словами помічника координатора Центру при Львівській ОДА у питаннях страхування Кіндрата Гвоздинського, страхуванню підлягають працівники закладів охорони здоров’я міста та області, які залучені до надання допомоги особам інфікованим Covid-19.

Читайте також: Від коронавірусу в Україні за час пандемії померли132 медики. Що каже Супрун і МОЗ

Страхові виплати передбачені у розмірі 15 тис. грн кожному медику, інфікованому Covid-19, що підтверджується позитивним ПЛР тестом та за умови стаціонарного лікування.

Також за словами Кіндрата Гвоздинського, через віднесення медиків до групи з високим ризиком інфікування Covid-19, провідні страхові компанії області відмовились їх страхувати. Відтак, ЛОДА запропонувала страховим компаніям альтернативний варіант, який полягає у передачі в адміністративне управління страхової компанії фонду, який формується з благодійних внесків.

Нагадаємо, на Львівщині запустили страхування для медиків на випадок інфікування. Коронавірусну інфекцію на Львівщині виявили вже у 26 399 людей. В Україні за минулу добу, коронавірус лабораторно підтвердили у 7 517 осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!