На Львівщині завершують будівництво дороги до нового пункту пропуску

2071 0
Він має запрацювати до кінця 2022 року в режимі спеціального тимчасового переїзду через кордон.
фото: львівська ова

фото: львівська ова

На Львівщині завершують будівельні роботи із облаштування ділянки дороги до нового пункту пропуску Нижанковичі – Мальховіце. Він має запрацювати до кінця 2022 року в режимі спеціального тимчасового переїзду через кордон.

Джерело: пресслужба Львівськоїв ОВА, керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза

Читайте також: На Львівщині за 20 млн гривень відкриють ще один пункт пропуску для вантажівок

Першочергово для зменшення черг на інших пунктах пропуску через Нижанковичі – Мальховіце пропускатимуть великогабаритні вантажівки, так звані TIRи, але тільки ті, що рухаються без вантажу. У планах влаштування пішохідного переходу, а також: 

  • стоянки для автомобілів; 
  • зовнішнє освітлення; 
  • світлофорні об’єкти; 
  • шлагбауми; 
  • засоби організації дорожнього руху (дорожні знаки, розмітка).

додамо, що роботи проводять у межах експлуатаційного утримання автошляху Т-14-18 Нижанковичі – Дрогобич – Стрий, а саме – підхід до МАПП «Нижанковичі – Мальховіце» (км 0+000 – км 0+310). Новий пункт пропуск передбачатиме рух легкових автомобілів та вантажівок із загальною масою до 3,5 тонн. Ініціативу реалізовують згідно з домовленістю між делегаціями України і Польщі в межах проєкту «Відкритий кордон». 

Нагадаємо, пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» планували відкрити до 2024 року. Він передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників, як на КПП «Грушів», а вартість становить 109 мільйонів злотих, що оплачує польська сторона.

Будівництво п’яти нових пунктів пропуску на території Львівської області потрапили у план заходів Кабміну з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки. Йдеться про пункти Лопушанка, Варяж, Белз, Мшанець та Боберка. Роботи планують проводити за державний кошт, а також залучатимуть інші джерела фінансування. У пунктах пропуску у Львівській області планують запровадити платну е-чергу та облаштувати майданчики тимчасового відстою для вантажівок. 

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!