У Львові та області знову не послабили карантин. Транспорт не запустять

37639 0
Карантин триватиме щонайменше до 1 червня.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

На Львівщині до 1 червня карантин не послаблюватимуть. Таке рішення сьогодні, 29 травня, прийняла обласна комісія ТЕБ і НС.

Читайте також: Чим найчастіше хворіли мешканці Львівщини, які померли з Covid-19

Це пояснюють тим, що динаміка захворюваності на коронавірус у області поки що послабленню не сприяє.

«Показники захворюваності і смертності цього тижня побили усі рекорди на Львівщині. З початку тижня померло 12 людей̆, ще понад 300 отримали позитивний̆ результат на коронавірус. Наступне засідання заплановане на понеділок, 1 червня», –  сказав голова ЛОДА Максим Козицький.

За словами директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ореста Чемериса, завантаженість ліжок становить 21,6% по області та 40% по Львову.

Тож на період карантину й надалі заборонено виходити на вулицю без маски та документів, а також самовільно залишати місця обсервації. Відвідувати виші можуть лише ті, хто складає іспити, заборонені масові заходи за участі більше, ніж 10 осіб, робота ТРЦ та ресторанів, крім літників і магазинів одягу. Не відновлять також міжміські та міжрайонні перевезення, а лікарні зможуть частково надавати планову допомогу.

Читайте також: У інфекційній лікарні Львова почали експериментальне використання препарату Біовен у хворих на Covid-19

Керівник Львівського лабораторного центру МОЗ Роман Павлів закликав львів’ян дотримуватися карантину, інакше його продовжуватимуть й надалі, якщо кількість нових хворих за добу буде й далі зростати.

Додамо, що головний санлікар Віктор Ляшко також повідомив, що Львівська область не готова пом’якшувати карантин із 1 червня. Тоді уряд дозволяє відкрити басейни та спортзали.

Читайте також: Чому у Львові рекордна кількість хворих на Covid-19 і як це вплине на продовження карантину

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків.

Додамо, що у МОЗ назвали етапи та критерії виходу з карантину, а наступні послаблення заплановані на 1, 10 і 21 червня. Втім через адаптивний карантин рішення про послаблення приймають на місцях.

Станом на 29 травня на Львівщині на коронавірус захворіли 1563 людини, із яких 50 людей – померли, 361 пацієнт одужав.

Вікторія Ейсмунт

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!