На львівську крафтову пивоварню можуть подати до суду через жарт із етикеткою

5322 0
У львівській пивоварні вирішили пожартувати з етикеток масових виробників.
Фото: FEST

Фото: FEST

Компанія Carlsberg Ukraine минулого тижня звернулася до львівської крафтової пивоварні «Правда» із листом, аби та зняла з продажу пляшки із етикеткою, що нагадує етикетку масового виробника. Інакше, кажуть у Carlsberg, вони будуть подавати до суду через захист інтелектуальних прав на використання знаків. Про це Тvoemisto.tv повідомив керівник PR-відділу Холдингу емоцій «!FEST» Тарас Маселко.

Читайте також: «Коронавірус закрив нас у капсулах. І це, без сумніву, вплине на ресторанну культуру». Марк Зархін про бізнес і кухню

Він пояснив, що «Правда» використовує етикетки, для того щоб розповісти про якусь історію, подію чи персонажа. Етикетку «1716» зробили до 1716-тої варки пивоварні.

«Це наша традиція – ставити рубіж. Ми робили соту, 506-ту варку і ось 1716-ту. Ми розуміли, що це близько до бренду масового виробника "1715", але у такий спосіб ми вирішили пожартувати: написати, що ось тут мають бути нібито бочки, колоски, це такий своєрідний гумор на етикетки масових виробників», – каже Тарас Маселко.

За його словами, це була лімітована партія у 5 тисяч пляшок, яку вже майже розпродали. Залишилися лише невеликі залишки.

У львівській пивоварні запевняють, що їхня етикетка не зможе ввести споживачів в оману, тому що у крафтового місцевого пива свої ознаки.

«Це не та схожість, яка може вводити в оману споживача. Людина ніколи не сплутає це пиво, тому що у нас пляшка об’ємом 0,33, яку масовий виробник не використовує, і це ціна, яка в нас більше 45 грн за пляшку. Плюс – жартівлий текст, а також відмінності у палітрі кольорів. Це своєрідний жарт, який у Carlsberg розцінили як спробу недобросовісну конкуренції. Але це смішно, якщо порівнювати масштаби із масовим виробником», – каже Тарас Маселко.

Повторювати такий випуск у пивоварні не планують, а залишки уже невдовзі зникнуть з полиць. Відповідь на листа компанія не надавала.

Додамо, що Carlsberg – данська пивоварна компанія, заснована 1847 року місцевим промисловцем Якобом Крістіаном Якобсеном та названа на честь його сина Карла. Нині потужна міжнародна пивоварна група володіє виробничими потужностями у більш ніж 20 країнах світу.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!