На Личаківському кладовищі відкрили монумент хорватським військовим

1776 0
На території Галичини, Буковини та Волині під час Першої світової війни загинуло декілька тисяч хорватських військових.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Сьогодні, 27 жовтня, на Личаківському кладовищі відкрили монумент хорватським військовим Першої світової війни, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Подія присвячена 100-річчю завершення Першої світової війни. Розпочали захід хвилиною мовчання за усіма загиблими у тогочасній війні, виконання Гімну України та Гімну Хорватії у виконанні оркестру Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Опісля відбувся чин панахиди та освячення монументу, покладання квітів.

Ініціаторами спорудження пам’ятника є місто Загреб у співробітництві з Урядом Республіки Хорватії, спілкою хорватських ветеранів та Посольством Республіки Хорватії в Україні. Ідею спорудження пам’ятника підтримало Міністерство закордонних справ України. Автором архітектурної композиції є Володимир Цісарик, який також є автором пам'ятника 100-річчю ЗУНР, який встановлює Львівська міська рада.

Фото прес-служби ЛОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!