На міську виборчу комісію тиснули, – голова Львівської міської ТВК

1965 0
Голова Львівської обласної ТВК повідомив у поліцію, що міська ТВК порушує порядок встановлення результатів виборів.

Голова Львівської міської виборчої комісії Ігор Сліпецький заявляє про тиск на міську виборчу комісію, про це він повідомив сьогодні під час брифінгу.

«Вчора ми встановили підсумки голосування по депутатах Львівської міської ради, протокол підписали 14 членів виборчої комісії. Вночі надійшло повідомлення, що поліція взяла під охорону нашу міську територіальну виборчу комісію», – говорить Ігор Сліпецький

Поліція приїхала тому, що на «102» надійшло повідомлення від голови Львівської обласної ТВК Андрія Лозинського про те, що міська комісія «вчиняє неправомірні дії», порушує порядок встановлення результатів виборів.

Голова Львівської міської ТВК наголошує, що порушень у роботі комісії не було жодних.

«Лозинський вважає, що ми мали здати результати обрання депутатів до Львівської обласної ради, а лише потім встановлювати результати депутатів до Львівської міської ради. Виборча комісія вчора підписала підсумкові протоколи до Львівської районної ради, підписали два протоколи до Львівської обласної ради і лише після того ми підписували протокол до Львівської міської ради. Але, знову ж таки, ніде у Виборчому кодексі немає прописано, що і коли оголошується», – пояснює Ігор Сліпецький.

Читайте також: Хто став депутатом Львівської міської ради. Імена, біографії, статки і фото

Він розцінює дії Андрія Лозинського як тиск на комісію.

Також Ігор Сліпецький наголошує, що кворум комісії складає 10 осіб, протоколи підписані, відтак депутати Львівської міської ради обрані.

«Вони є законними. Є суди, куди можна звертатись, ніхто не звертався. Тому, на мою думку, відбувається якийсь тиск. Наголошую, що Львівська міська виборча комісія визначила депутатів міської ради, вони зараз пишуть заяву і після того, як складуть присягу, будуть обрані депутатами Львівської міської ради», – додав Ігор Сліпецький.

Нагадаємо, до ради Львівської ОТГ пройшли п’ять партій: «Європейська солідарність», «Об’єднання «Самопоміч», Партія «Голос», «Варта», ВО «Свобода».

Додамо, 22 листопада у Львові відбудеться другий тур виборів голови Львівської ОТГ.  До другого туру пройшли чинний міський голова Львова Андрій Садовий та народний депутат від «Європейської солідарності», ексголова ЛОДА Олег Синютка. Відрив між Садовим і Синюткою на виборах голови Львівської ОТГ – менше 9%.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!