На місцеві вибори просять приходити без дітей

1418 0
Крім того, у приміщенні рекомендують одночасне перебування не більше трьох виборців на один стіл для видачі бюлетенів.
Фото: Волинські новини

Фото: Волинські новини

Відповідно до нових умов голосування на місцевих виборах 2020 батьків просять не брати з собою на виборчі дільниці дітей. Окрім цього, слід мати свою ручку.

Рекомендація не брати із собою на виборчі дільниці дітей прописана в урядовому Порядку протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів на період дії карантину через поширення на території України коронавірус.

Як пояснює в коментарі Tvoemisto.tv громадська омбудсменка з захисту виборчих прав мережі «Опора» у Львівській області Ярина Гаєцька-Колотило, раніше все було навпаки: на дільницях під час голосування просили користуватися наявною канцелярією, щоб уникнути фальсифікації бюлетенів або, наприклад, використання чорнил, що зникають.  

Читайте також: Діти мають розуміти, що з ними відбувається. Як Covid-19 вплине на новий навчальний рік

Потоки виборців на вхід та на вихід повинні бути розділені. Крім того, у приміщенні рекомендують одночасне перебування не більше трьох виборців на один стіл для видачі бюлетенів.

Нагадаємо, 25 жовтня 2020 року в Україні відбудуться місцеві вибори за новим адміністративно-територіальним устроєм. Обиратимуть депутатів місцевих рад та голів об’єднаних територіальних громад – ОТГ. Ці вибори відбудуться у час карантину та пандемії Covid-19, тому для всіх учасників процесу підготували низку нововведень. Детальну інструкцію для виборця та про всі зміни, до яких треба бути готовими, можна прочитати за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!