На місці підземного переходу у Львові незаконно збудували МАФ

5736 0
Підприємців закликають не поспішати з орендою незаконно розширених конструкцій підземного переходу.
Фото: містобудування ЛМР

Фото: містобудування ЛМР

Підземний перехід на вул. Героїв УПА розбудували на три метри тротуару. Львівська міська рада звернулася у правоохоронні органи, поліція вже розслідує кримінальне провадження. Про це повідомили у департаменті містобудування ЛМР.

Підприємців закликають не поспішати з орендою незаконно розширених конструкцій підземного переходу.

Минулого року міська інспекція ДАБК звернулася в Київ задля проведення офіційної перевірки. На вул. Героїв УПА, 73 підприємці розпочали масштабну реконструкцію зі зміною конструктивних елементів. Йдеться про підземний перехід, який свого часу був власністю заводу «Кінескоп», а потім опинився у власності ПП «Правниче агентство «Статус-Кво».

Під час реконструкції підприємці змінили конструкції та розміри одного з входів до підземного переходу – орієнтовно вдвічі. У час війни зафіксувати порушення може лише ДІАМ, однак дозволу зі столиці не надійшло.

Читайте також: У підземному переході на вул. Героїв УПА проводять незаконне будівництво

Натомість міська інспекція ДАБК звернулась у прокуратуру, і в поліції відкрили кримінальне провадження. Адже йдеться захоплення комунальної землі – орієнтовно на три метри тротуару розбудували підземний перехід. Це «розширення» зареєстрував у праві власності держреєстратор Зубрянської сільради Михайло Живко.

Зазначимо, що Михайло Живко є підозрюваним у справі реєстрації права власності на Будинок профспілок. Він також є обвинуваченим в іншій справі – щодо земель лісового фонду в Брюховичах. Раніше його виправдали у справі незаконної реєстрації земельної ділянки на вул. Липинського у Львові. 

Зараз Львівська міська рада готує всі документи, щоб подати до суду.

Нагадаємо, що ще у червні 2023 року міська Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю повідомила, що будівництво на вул. Героїв УПА, 73 проводять без жодних дозволів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!