На перехресті Чорновола-Варшавська з’явиться церква УГКЦ. Візуалізація

11830 0
Крім церкви, тут побудують реколекційно-духовний центр для паломників.
візуалізація надана ЛМР

візуалізація надана ЛМР

На перехресті проспекту Чорновола та вулиці Варшавської на місці нинішньої дерев’яної церкви планують побудувати церкву священномученика Миколая Чарнецького та реколекційно-духовний центр для паломників. Відповідні містобудівні умови та обмеження на проектування погодили під час засідання виконавчого комітету ЛМР сьогодні, 13 липня.

Читайте також: У центрі Львова вперше за сто років планують звести храм. Хто проти?

Замовниками будівництва виступає релігійна організація «Львівська провінція Згромадження Найсвятішого Ізбавителя (Редемптористи) УГКЦ».

Відповідно до містобудівних умов, ділянка площею 2,2 га призначена для будівництва і обслуговування будівель громадських та релігійних організацій. Гранично допустима висота будівель становить 55,3 м до хреста церкви. Під час будівництва висоту мають додатково погодити з Міжнародним аеропортом «Львів» імені Данила Галицького. Максимально допустима щільність забудови та населення не регламентується.

Наявна дерев’яна церква на місці майбутньої забудови

Читайте також: Храм Святого Миколая дореставрують за 200 тисяч гривень

Нагадаємо, на початку червня внесли зміни до детального плану території житлового району «Під Голоском», згідно з якими у мікрорайоні побудують кілька житлових багатоповерхівок, офісний центр, три вбудовані дошкільні заклади та церкву.

Назар Притула, Вікторія Ейсмунт

 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!