На перехресті вулиць Горбачевського – Котляревського у Львові нанесуть розмітку-вафельницю

3088 0
Управління транспорту ЛМР пропонує перенести пішохідний перехід ближче до вулиці Чупринки.
Фото: Ігор Зінкевич

Фото: Ігор Зінкевич

У Львові на перехресті вулиць Горбачевського – Котляревського планують нанести розмітку-вафельницю. Відповідну пропозицію підтримали сьогодні, 23 червня, на комісії з безпеки дорожнього руху. Вона має нагадувати водіям, що не можна виїжджати на перехрестя, якщо немає можливості його проїхати.

Читайте також: Транспортний колапс на Стрийській. Чи справді там потрібна виділенка

Окрім цього, управління транспорту ЛМР пропонує змінити організацію дорожнього руху на перехресті, зокрема перенести пішохідний перехід ближче до вул. Генерала Чупринки, замінити дорожній знак 2.1 на 2.2 та встановити обмеження швидкості.

«Є скарги від мешканців, що перехід є небезпечним і буде доцільно перенести його вище, замінити знак «Дати дорогу» на знак «Стоп». А також є пропозиція заборонити там рух вантажного транспорту», – розповів член комісії з безпеки дорожнього руху Володимир Харчихін.

Читайте також: Що змінить нова розмітка «вафельниця» на перехресті Пасічна – Медової печери у Львові. Відео


 

Франківська районна адміністрація має місяць для того, аби внести всі зміни, як-от нанести розмітку, понизити бордюри тощо.

Читайте також: Виділену смугу громадського транспорту на Свєнціцького відділять делініаторами

Нагадаємо, що у грудні 2018 року на вулиці Котляревського змінили організацію руху, за якою авто рухалися від перехрестя Чупринки – Київська – Левицького до Горбачевського. Це рішення аргументували тим, що такою ОДР була до масштабної реконструкції вулиць у тому районі. Утім водії почали скаржитись, що таким чином простоюють у заторах на Чупринки, тоді як могли оминути цю вулицю, рухаючись по Котляревського. 

Також водії нарікали на аварійність перехрестя Гробачевського – Котляревського, яка виникла після реорганізації руху, однак за словами старшого інспектора відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Львівської області Олександра Козлова, ДТП із потерпілими у цьому місці не фіксували.

Минулого року комісія з безпеки дорожнього руху вирішила залишити односторонній рух на вулиці Котляревського таким, яким він є зараз: водії з вулиці Київської їдуть у напрямку Горбачевського.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!