На перетині вул. Стрийська – Наукова буде регульоване кільце. Візуалізація

23147 1
Проблему із заторами на перетині вулиць Стрийська – Хуторівка – Наукова планують вирішувати, облаштувавши кільце зі світлофорами.
Фото: varianty.lviv

Фото: varianty.lviv

Як зазначив у коментарі для Tvoemisto.tv Ігор Могила, начальник відділу «Інститут стійких транспортних систем» ЛКП «Львівавтодор», на цій ділянці реорганізують рух та створять регульоване кільце. Цьогоріч планують завершити проектування, пізніше – взятися за реалізацію.

Читайте також: Smart Львів. Як у місті координують роботу транспорту. Фото

«Перехрестя є досить напруженим, – каже Ігор Могила. – Там із чотирьох сторін є потужні потоки. Чимало транспорту є лівоповоротним. Відповідно, це єдине місце у Львові, де є чотири фази регулювання. Це дуже багато: поки один напрямок їде – три інші стоять. Влаштування регульованого кільцевого руху дасть змогу пропускати прямі потоки в одній фазі, а лівоповоротні будуть продовженням цієї фази».

Він додав, що завдяки облаштуванню регульованого кільця вдасться зменшити кількість фаз регулювання, а також підвищити пропускну здатність перехрестя. Цього не вдасться досягнути, просто створивши кільце (без світлофорів).

 

Як зараз виглядає перехрестя Стрийська-Наукова-Хуторівка

Як виглядатиме ділянка після утворення кільця

«Львівська міська рада визнала «Львівавтодор» замовником. Проектантом буде ЛКП «Інститут просторового розвитку». Тобто це все вирішується в межах комунальних підприємств», – зазначив Ігор Могила.

Додамо, як зазначав раніше директор Інституту просторового розвитку Олег Шмід, на створення відповідного проекту у Бюджеті розвитку на 2017-й рік передбачили 150 тисяч гривень, однак початку робіт цьогоріч чекати не варто.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
13 Березня, 2017 19:43
Юрій Щось не зрозуміло куди пішоходів подінуть та зупинки транспорту...
Будемо надіяться, все передбачили...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!