На площі Святого Юра з'явиться унікальний дитячий майданчик. Візуалізація

4883 0
У Львові завершився Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу концептуальну пропозицію дитячого майданчика на площі Святого Юра. Учора, 25-го липня, офіційно оголосили переможців.
візуалізація: contest.com.ua

візуалізація: contest.com.ua

Перемогу в конкурсі здобув авторський колектив «Архітектурного бюро "А44"» зі Львова: Рибак Юлія, Саніна Аліна та Телюк Христина.

«Гума – це головний елемент покриття ділянки на дитячому майданчику, який ми спроектували тому, що вона є травмозахисною, легкою в експлуатації та довговічною. Головним елементом нашого дитячого майданчика є просторова скульптура, яка складається зі сталевих труб. Між цією структурою натягнута сітка шириною 3 м, яка створює цікаву послідовність ігрових заходів для дітей різних вікових груп. Максимальна висота цієї скульптури сягає 3 метри, де будуть розташовані гойдалки, а мінімальна – 45 см, яка є придатною для сидіння. У центрі конструкції ми бачимо будиночок, з якого відкривається вид на всю ділянку і на весь майданчик, також з цього будиночку є вихід на гірку. Сама конструкція на майданчику сприяє фізичному і просторовому розвитку дітей, оскільки це їх вчить долати перепони на своєму шляху», –розповіли під час презентації переможці.

«Конкурс на найкращу концептуальну пропозицію дитячого майданчика на площі Юра був просто необхідним, адже було багато різних думок. І лише завдяки конкурсу, який був публічним, ми змогли досягти згоди всіх сторін», – зазначив під час нагородження керівник управління архітектури та урбаністики Юліан Чаплінський.

Згідно з умовами конкурсу, його учасники мали розробити концепт дитячого майданчика, де зможуть одночасно перебувати до 20-ти дітей трьох вікових груп – від новонароджених до 12-ти років. Окрім того, запропонований проект мав пов’язати дитячий майданчик з існуючою планувальною структурою скверу, а також передбачити максимальне збереження зелених насаджень і появу нових.

Читайте також: Як змінять громадські простори Львова. Плани урбаністів на 2017-й рік

Ділянка проектування розташована у сквері на площі Святого Юра, історично сформованому у 1897-му році за проектом Арнольда Рерінга. У 70-х роках у сквері був збудований дитячий майданчик за проектом студентського проектно-конструкторського бюро Львівського політехнічного інституту з використанням мініатюрних форм замку. Дитячий майданчик знаходився у незадовільному стані та був демонтований у межах реконструкції площі Святого та прокладення автомобільної дороги.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!