На природу, не виїжджаючи зі Львова. Варіант відпочинку на вихідні

5862 0
Якщо ви не маєте змоги поїхати на вихідних за місто, то є чудова нагода прогулятися Ботанічним садом Національного лісотехнічного університету України, у якому вже «просинаються» перші рослини. Tvoemisto.tv довідалось, що вже зараз можна побачити у саду на вулиці Генерала Чупринки, 103.
фото: Дарини Романець

фото: Дарини Романець

 На території саду одразу розташовується адміністративно-навчальний комплекс університету, який побудували ще у 1908 році. 

Сезон найактивнішого цвітіння рослин – у квітні-травні. Тому працівники саду створюють рослинні композиції, поруч яких встановлюють таблички, де закликають відвідувачів не гуляти на території зі собаками. Адже ботанічний сад – відкритий. Тому, за словами працівників саду, вони постійно зіштовхуються із несвідомим ставленням людей  до об’єктів природо-заповідного фонду загальнодержавного значення.  

Нині у Ботанічному саду Національного лісотехнічного університету вже зацвів Рододендрон Сіхотинський.

Туя велетенська також красується своїми розводами на гронах.  

Сьогодні вже можна спостерігати, як «цвіте» Тис ягідний: жовті зелені квіточки таємно заховались серед зелені і роздивитися їх можна лише зблизька.

На території саду є Музей деревини, у якому зосереджені 603 види деревних порід з усіх континентів світу. Тут облаштована аудиторія для студентів. Вони мають можливість проводити пари у приміщенні дерев’яного будинку.

Біля музею розташувалася поляна квітів, де зібрана колекція з видів карпатської, дальньосхідної, америкаської і місцевої флори.Сьогодні цвітуть  первоцвіти.  

На фото: Зубниця

На фото: Білоцвіт

На фото: Ряст

Ботанічний сад є доступним. Тут постійно проводяться ексурсії для школярів та студентів коледжів і університету. Але сюди може завітати будь-хто, кому цікава рослини і навколишній світ. Працівники саду залюбки розповідають про цікаві рослини, яку можна тут побачити.

На фото: Вовче око звичайне

 

Читайте також: Де у Львові вже можна «побачити» весну. Фоторепортаж

Підготувала Дар’я Романець

Фото автора

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів

за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!