На ратуші у Львові вивісили банер на підтримку захисників Маріуполя. Фото

1089 0
Також сьогодні такий же мають вивішати у Києві.
фото: іван станіславський/твоє місто

фото: іван станіславський/твоє місто

У Львові на ратуші з'явився банер на підтримку захисників Маріуполя. У такий спосіб світову спільноту закликають робити все можливе, аби кожен військовополонений повернувся додому. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також сьогодні такий же мають вивішати у Києві.

Читайте також: «Фортеця Маріуполь». Захисник поділився прощальним відео з «Азовсталі»

«Ми домовлялись про тишу, але не забуття. Львів пам’ятає про відважних захисників Маріуполя. Також такий банер зараз вивішують у Києві. Ми закликаємо світову спільноту робити все необхідне, щоб кожен військовополонений повернувся додому!», – каже він.

Читайте також: Розвідники показали унікальні кадри доставки зброї на «Азовсталь». Відео

 

Нагадаємо, що Маріуполь був заблокованим російськими окупантами протягом кількох місяців. Вони систематично обстрілювали цивільну інфраструктуру міста. За попередніми оцінками, там загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до Росії.

Маріуполь боронили бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки. Наприкінці вони були зосереджені на території заводу Азовсталь. Окрім українських військових, там перебували мешканці міста, серед них жінки та діти, які знайшли єдиний прихисток від російських обстрілів в підземних тунелях і бункерах заводу. Попри це, російські війська скидали багатотонні авіаційні бомби на Азовсталь. Наприкінці квітня міськрада Маріуполя повідомила, що 1 травня можлива евакуація мирного населення з Маріуполя до Запоріжжя. Раніше, 30 квітня, з «Азовсталі» евакуювали 20 цивільних.

16 травня командир полку «Азов», герой України Денис Прокопенко, у відеозверненні наголосив, що захисники Маріуполя виконали наказ, незважаючи на всі труднощі, і 82 дні відтягували переважаючі сили противника. У Міноборони пояснили, що немає іншого варіанту порятунку захисників з «Азовсталі», окрім як вийти до противника. За словами президента України Володимира Зеленського, у російському полоні перебувають понад 2,5 тисячі захисників «Азовсталі». Визволенням цих полонених займається розвідка Міністерства оборони. Глава держави каже, що не сприймає серйозно слова росіян і бойовиків «ДНР» про наступну долю полонених, і вважає це лише піаром. Окрім того, він зауважив, що, на його думку, окупантам невигідно вдаватися до тортур щодо бійців з «Азовсталі», оскільки ті стали «публічними полоненими».

Фото Івана Станіславського/Твоє місто


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!