На реконструкцію площі святого Теодора у Львові потрібно 29 млн грн

2029 0
Наразі таких коштів у бюджеті немає.
Фото: Дивись.інфо

Фото: Дивись.інфо

Цього року у бюджеті розвитку Львівської МТГ на 2021 рік передбачили лише 55 млн грн для проведення ремонтних робіт в історичних спорудах. Однак цих коштів недостатньо, прокоментувала начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Читайте також: Які храми Львова відреставрують цього року. Перелік

На реставрацію історичних будівель, на які вже розробили КПД, потрібно понад 200 мільйонів, зокрема на площу святого Теодора 29 мільйонів гривень.

«На сьогодні є багато об'єктів, на які вже є проєктно-кошторисна документація. На ці роботи нам треба 205 млн грн. Це такі великі об'єкти як пл. св. Теодора. Лише на неї, скажімо, треба 29 млн грн. Будинок на вул. Б. Хмельницького, 11 – тут треба зробити дах. Будинок на вул. Б. Хмельницького, 56 – потрібна реставрація цілого будинку. Будинки на вул. Друкарська, 6, пл. Ринок, 7, Ляльковий театр, Академія мистецтв, коледж імені І. Труша… Ці всі будівлі треба реставрувати і на них є ПКД», – зазначила Лілія Онищенко.

Читайте також: У Львові планують відреставрувати каплицю Трьох святителів

Цього року треба завершити облаштування території біля Бернардинів. Також є необхідна документація на облаштування площі Коліївщини.

«Площа Коліївщини – це окремий проект. Він обов’язково має бути реалізований — початий і завершений, бо це в рамках ініціативи «ReHERIT: спільна відповідальність за спільну спадщину». Таке наше зобов’язання, і частка міста тут становить 4,5 млн грн», – сказала Ліля Онищенко.

Ще одним зобов’язанням мерії є реставрація будівлі на вул. Князя Романа, 3а, корпуса НУ «Львівська політехніка».

«Ремонт цієї будівлі університет подав на фінансування ДФРР (Державний фонд регіонального розвитку) і виграв цей проект. Тут планують облаштувати науково-дослідні лабораторії та інформаційно-комунікаційні майданчики інноваційного (наукового) парку на базі НУ «Львівська політехніка». Однак була умова, що їм дадуть кошти, а це 40,2 млн грн, якщо у місцевому бюджеті на ці роботи закладуть 2,3 млн грн», – зазначила чиновниця.

Читайте також: Як зміниться після реконструкції найменша площа Львова

Нагадаємо, цього року у Львові планують продовжити або розпочати реставраційні роботи у 12 храмах.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!