На ремонт Личаківського парку у Львові планують витратити 34 млн гривень

6058 0
На цей рік виділили лише 7% від необхідної суми.

Департамент містобудування Львівської міськради оголосив тендер на капітальний ремонт парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Личаківський парк».

Проектом передбачена розчистка парку, впорядкування території з розміщенням елементів благоустрою, встановлення дитячого майданчика.

Загальна площа парку – 123 тис. м кв. У парку замостять майже 12 тис. м кв. доріжок, облаштують майданчик для вигулу собак та чотири ігрові майданчики для дітей віком від 2 до 12 років. Також тут встановлять майже сотню лавок та проведуть освітлення на всій території парку. За Пагорбом Слави планують висадити бузковий сад, а на схилі вздовж Личаківської хочуть відновити алею з Робіній.

Читайте також: Із Сихова до центру Львова пропонують прокласти зелений маршрут. Візуалізація

Проект парку виконало ПП «Науково-виробнича фірма» Рутенія. Директоркою фірми є його Ольга Криворучко, яка також очолює ГО Urbanideas.

Визначити переможця тендеру мають 24 вересня. Підрядник повинен завершити всі роботи до кінця наступного року.

Зазначимо, що ремонт парку планують розпочати вже цього року. На це в бюджеті міста передбачили 7% від необхідної суми. Першочергово ремонтуватимуть доріжки та встановлюватимуть освітлення. Подальший темп робіт буде залежати від фінансування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!