На Сахарова – Вітовського перепланують транспортну розв’язку

5154 0
Проект детального плану має переглянути систему червоних ліній та розширити межі зеленої зони в районі вулиць Сахарова, Вітовського, Грецької та Зарицьких.

Відповідне рішення на розробку детального плану ухвалене виконкомом Львівської міськради 29 вересня. Замовником детального плану є управління архітектури та урбаністики ЛМР. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv начальник управління Юліан Чаплінський, проект має змінити систему червоних ліній. 
 
 
Межі детального плану

«Згідно з Генеральним планом, вулиця Зарицьких мала би бути подовжена між Парком культури і будинком СБУ, пройти через вулицю Героїв Майдану на вулицю Сахарова під мостом, що виглядає дуже недалекоглядним з точки зору планування. Там купа червоних ліній, які «ріжуть» трамвайне депо. А оскільки трамвайне депо є об’єктом інвестиційного конкурсу, то треба ці моменти зняти», – розповів Юліан Чаплінський. 

Читайте також: Трамвайне депо на 50 років передадуть в оренду відомими Львів'янам

Він додав: «Крім того, я наполягатиму на кількох речах, щоби вільні площі біля трамвайного депо закласти як землі рекреації і сквери. Також зміняться червоні лінії вулиці Вітовського з розширенням меж Парку культури».

Проект детального плану має запропонувати кінцевий варіант розв’язки на перехресті Сахарова – Вітовського. Раніше проект реконструкції перехрестя розробив інститут «Львівдіпрокомунбуд». Цей проект передбачав кільцеву розв’язку, за що був розкритикований і не дійшов до реалізації. 

Читайте також: На перехресті вулиць Сахарова — Вітовського з’явиться кільце

Розробник проекту детального плану буде визначений на відкритих торгах через систему ProZorro. За оцінкою Юліана Чаплінського, орієнтовні строки підготовки детального плану складають 3-4 місяці. Готовий проект буде винесений на громадські слухання. 

Зоя Красовська

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!