На Стуса у Львові планують збудувати новий житловий комплекс. Візуалізація

8531 0
На громадське слухання винесений проект детального плану нової забудови по сусідству з уже розпочатим будівництвом.
Візуалізація "Містопроекту"

Візуалізація "Містопроекту"

Проект враховує ділянку житлової забудови в районі будинків 51-53 на вулиці Стуса поблизу парку «Снопківський». Ділянка відноситься до історичного ареалу міста і висотність забудови в ній не повинна перевищувати 32 м, йдеться у пояснювальній записці до проекту. Ініціатором будівництва є Андрій Мирка. У 2016 році міська рада передала йому в оренду земельну ділянку до 2021 року.
 
 
Поруч із будівництвом нового житлового комплексу є невелика садибна забудова, шестиквартирний довоєнний будинок на Стуса, 55, також розпочато будівництво 20-квартирного триповерхового будинку тим самим забудовником  Андрієм Миркою. 
 
 
Містобудівним розрахунком, розробленим на замовлення забудовника, передбачено зведення 8-10-поверхового будинку з крамницями на першому поверсі. Згідно із розрахунком, максимальна висотність будівлі  34,5 м. Перша черга будівництва розрахована на 83 нові квартири. Загальна площа забудови складає 940 кв. м. 
 
 
Житловий комплекс матиме однорівневий підземний паркінг. Але він не зможе вмісти передбачену за нормативними розрахунками кількість авто, тому частину автомобілів мешканців пропонують розміщувати на вже наявних паркінгах на Липовій Алеї. 
 
 
Так само для потреб мешканців пропонується використовувати вже наявну мережу шкіл і дитсадків, будівництво нових не передбачено. 
 
Ініціатор будівництва Андрій Мирка, за даними реєстрів юридичних осіб, був керівником ТзОВ «Домус», що припинено 13 вересня цього року, а також був у керівних органах ТзОВ «Домус Еліт». 
 
За даними порталу агентства нерухомості «Новий Львів», ТзОВ «Домус Еліт» працює з 1996 року. За участі компанії побудовані технічний центр «Київстар» на Городоцькій, координаційний центр «Київстар», готель «Ріксус» у Трускавці, житловий будинок на вул. Ревуцького, 12, офіс «Ідеабанку» на вул. Валовій, 11.
 
Презентація проекту детального плану відбудеться 2 жовтня о 18:00 у великій сесійній залі Львівської міськради. Пропозиції та зауваження в рамках громадського слухання можна подати до 9 жовтня до ЦНАПу (пл. Ринок, 1), тел.: (032) 297 57 63
 
Зоя Красовська
Візуалізація інституту «Містопроект»

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!