На Сихові будують спорткомплекс, де львів'яни зможуть займатися безкоштовно. Відео

21440 0
Спорткомплекс на базі школи №95, що в Сихівському районі Львова, матиме відкриті поля для футболу, баскетболу, гандболу, волейболу, а також корт для тенісу. Безкоштовно користуватися ним зможуть не лише школярі, а й мешканці міста.
фото з паспорту об

фото з паспорту об'єкта: Tvoemisto.tv

У 2015-му році місто розпочало будівництво спорткомплексу на базі школи № 95 на вул. Кавалерідзе, 15. Таку ідею запропонував вчитель фізичного виховання Станіслав Євстігнєєв ще у 2012-му році, напередодні Чемпіонату Європи з футболу.

Зоряна Довганик, в.о. начальника управління освіти Львівської міської ради розповіла, що всередині спортивного комплексу облаштують душові кімнати, санвузли, сауну та трибуни для глядачів, а поблизу збудують відкриті тренувальні поля для футболу, баскетболу, гандболу, волейболу, а також корт для тенісу. За її словами, окрім учнів школи, в спорткомплексі зможуть безкоштовно займатися і мешканці міста.

«Зараз будують сам спортивний комплекс. Наразі ще немає перекриття даху, оскільки минулого року виникли проблеми з металевими конструкціями. Через це процес будівництва затягнувся», – прокоментувала Зоряна Довганик. За її словами, загальна вартість будівництва становить 14 мільйонів гривень.

Директор школи №95 Юрій Моклович зазначив, що, якщо зважати на терміни в проекті, час для його реалізації ще є. Однак, за його словами, відповідальний за будівництво підрядник у 2016-му році не освоїв ті кошти, які виділило місто: «У минулому році підрядник ТОВ «Компанія Техно-Дизайн» мав виконати роботи на суму приблизно 3 мільйони 800 тисяч, але виконав лише на 1 мільйон 600 тисяч».

Зоряна Хонько, в.о. начальника відділу освіти у Сихівському районі Львова, повідомила, що кошти не освоїли тому, бо підрядник невчасно подав платежі в бюджетний календар: через це директор школи не дав дозволу на освоєння грошей.  

Керівник ТОВ «Компанія Техно-Дизайн» Роман Смалюк прокоментував, що роботу на будівництві відновлять, коли стабілізується температура. Він додав, що точної дати завершення будівництва спорткомплексу немає, оскільки невідомо, чи місто виділить необхідні кошти.

За словами Зоряни Хонько, у 2017-му році міська влада на фінансування спорткомплексу виділила 2 мільйони гривень. «Також ми подали заявку на конкурс в державний фонд  регіонального розвитку на суму 9 мільйонів», – додала вона.

Читайте також: У Львові відремонтують дитсадки та відкриють нові групи. Перелік

«Всі фінансові зобов`язання, які були в 2016-му році, місто виконало, – зазначив директор компанії-підрядника. – Тобто з нашого боку питань до міста нема і бути не може. Як буде на 2017-й рік – важко спрогнозувати. У нас є затверджений кошторис і по факту виконання робіт ми подаємо звіти, а місто фінансує будівництво, але в тих обсягах, яке воно може собі дозволити. Рано чи пізно, але спорткомплекс буде добудований і оплачений, але коли саме – я точно не можу сказати».

Додамо, що, відповідно до умов проекту, спорткомплекс має бути збудований до кінця 2017-го року. 

Підготував Петро Ткачишин,
відео автора, монтаж – Анастасія Михалець


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!