На Сихові дозволили збудувати два хмарочоси. Візуалізація. Доповнено

19229 3
ТОВ «Авалон статус» збудує на Сихові житловий комплекс, висота двох будівель якого сягатиме 25 поверхів.
фото: Юлія Сабадишина

фото: Юлія Сабадишина

Сьогодні, 6-го грудня, виконком Львівської міської ради погодив затвердження містобудівних умов та обмежень для будівництва нового житлового комплексу на Сихові поруч із парком ім. Івана Павла ІІ. Тут передбачається зведення шістьох житлових будинків та двох офісних. Про це повідомляє кореспондетка Tvoemisto.tv.

Читайте також: Чи знесуть у Львові хоча б одну новобудову

Новий житловий комплекс з’явиться на земельній ділянці площею 2,1 га, яка розташована поруч із супермаркетом «Арсен». У проекті рішення виконавчого комітету Львівської міської ради йдеться про будівництво багатоквартирних житлових будинків із вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на проспекті Червоної Калини, 60. Будівництво проводитимуть у 9 черг. Гранично допустима висотність будинків, будівель та споруд – не вище 90 метрів.

Читайте також: У Львові хочуть збудувати три хмарочоси. Адреси, візуалізація

Як повідомили під час засідання виконкому, на цій території має з’явитися шість житлових та два офісні будинки. Останні матимуть 25 поверхів.

Як доповів під час виконкому головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, цільове призначення земельної ділянки є для будівництва і обслуговування багатоквартирних будинків. Згідно з планом зонування, це зона Г-2, що передбачає 40% для громадських потреб різного призначення: торгового і офісного. «Забудовником було гарантовано, що на перших поверхах будівлі має бути повний спектр послуг для громадського призначення», –  зазначив він.

Присутні на засіданні виконкому представники ГО «Кращий Сихів» висловили обурення, що заплановане будівництво буде переважно житловим, а тому в майбутньому це спричинить різке зростання кількості населення без вирішення проблем інфраструктури району.

«Вже зараз Сихів потерпає від корків у результаті маятникової міграції «спальний район - робота» в години пік. Нове житло тільки збільшить ці корки. Те саме зі школами і дитячими садочками – вони вже зараз переповнені. З новим майже повністю житловим комплексом ці проблеми лише погіршаться», – пояснили активісти у своїй заяві. Окрім того вони побоюються, що спершу на цій ділянці з’являться житлові будинки, а офісні споруди – лише у перспективі.

Читайте також: Спальний чи культурний: яке майбутнє Сихова

Читайте також: Замість «Полярону». На Новому Львові збудують багатоповерхівки, школу і садок

Додамо, що співвласником ТОВ «Авалон статус» є бізнесмен та депутат Львівської міської ради від БПП «Солідарність» Григорій Козловський. Під час засідання виконкому він повідомив, що дві офісні будівлі будуть однакової висоти (на попередніх макетах висота є різною, – ред.): таке рішення забудовники прийняли після консультацій із міською владою. Проте Григорій Козловський не надав гарантій щодо збереження громадської функції будівництва у зоні Г-2, чого вимагали активісти ГО «Кращий Сихів».

Юлія Сабадишина


Читайте також:
10 Грудня, 2017 21:12
Сергій ВІЗУАЛІЗАЦІЯ
[***]s://youtu.be/CQUQ7_nashs
8 Грудня, 2017 13:02
Андрій А якою технікою гасять пожежі на таких поверхах в Києві чи Дніпрі? Відповідь: ніякою.
Хоча в нас і до 16 поверху пожежні драбини не дістають, а таких будинків повно.
6 Грудня, 2017 11:58
Віталік А тепер питання, 90м це приблизно 30 поверхів.
Якщо станеться пожежа на 24, якою технікою пожежники будуть гастити пожар?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!