На Сихові можуть тимчасово закрити Центр Довженка

2343 0
ДСНС провела перевірку Центру Довженка та виявила низку порушень правил пожежної безпеки приміщення.
фото: dailylviv.com

фото: dailylviv.com

Львівські надзвичайники проінспектували дотримання вимог пожежної безпеки у Культурно-освітньому Центрі імені Олександра Довженка на Сихові, в результаті чого виявили низку порушень та матеріали, які мають передати до суду з вимогою тимчасово призупинити роботу центру до усунення порушень. Про це інформує прес-служба ГУ ДСНС у Львівській області.

Зокрема, у приміщенні є дві зали, розраховані на 250 та 750 відвідувачів. У більшій залі пожежники зауважили на відсутність евакуаційного ряду між сидячими місцями, що передбачено у вимогах пожежної безпеки.

Читайте також: Три «К» для перезавантаження Центру Довженка на Сихові

Сходи закладу, за словами надзвичайників, не обладнані аварійним освітленням, яке, згідно з вимогами має бути, оскільки під час пожежі електропостачання вимикається й аварійне освітлення може стати єдиним вказівником для відвідувачів центру.

«Всі виходи відкриті і доступні для людей. Службові приміщення були захаращенні через ремонт, наші працівники вже сьогодні їх вивільнили», — розповіла у коментарі Tvoemisto.tv в. о. керівниці Культурно-освітнього Центру Довженка Марта Іванишин.

Поблизу сходів пожежники помітили нагромадження предметів, зроблених із горючих матеріалів. Адміністрація закладу пояснила це тим, що у деяких приміщеннях триває ремонт. Однак надзвичайники відзначили й те, що кінотеатр обладнаний справною системою внутрішнього протипожежного водопроводу.

Читайте також: У Львові оголосили конкурс на посаду директора Центру імені Довженка

Крім цього, за свідченнями рятувальників, у кінотеатрі відсутні системи пожежної автоматики, немає датчиків виявлення диму чи вогню, а також облаштовані тимчасові ділянки електромережі. Такі порушення часто й стають основною причиною виникнення загоряння.

«Звісно, як балансоутримувачі ми несемо відповідальність за всі приміщення і не знімаємо її з себе. Так, були зауваження до електромережі. Але вона була зроблена 30 років тому і її ніхто не переробляв. Тому вже сьогодні тут працюють наші працівники, щоб полагодити технічні моменти. Важливе зауваження — продаж попкорну в холі, що також є порушенням. Однак перший поверх Центру орендує Кінопалац. Наразі ми переглядаємо договір оренди і беремо весь хол під власне адміністрування. Тому цей момент намагатимемось усунути швидко», — додала Марта Іванишин.

За її словами, після перевірки пожежники мають надати адміністрації протокол та термін на усунення порушень, тому адміністрація сподівається, що до суду не дійде.

Водночас у ДСНС повідомляють, що готують матеріали, які передадуть до адміністративного суду аби призупинити діяльність об’єкта до повного усунення виявлених порушень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!