На Сихові планують збудувати 9-16 поверхівки та торговий центр

9462 0
Реалізувати плани хочуть за 10 років.
Фото: google maps

Фото: google maps

На вулиці Соняшниковій у Львові планують збудувати 9-ти та 16-ти поверхівку й торговий центр. Про це йдеться в детальному плані території району вул.Соняшникової, вул.Сихівської та залізничної колії, який оприлюднили на сайті ЛМР.

Детальний план охоплює територію 0,8 га, де розташовані колиші промислові споруди «Львівводоканалу». Тепер вони перебувають у власності ПП «Корт-Сервіс», яке й збирається вести нове будівництво в районі. У липні депутати ЛМР надали підприємству дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою ділянки на Соняшниковій, 32.

На Соняшниковій планують розмістити житлово – громадський комплекс із підземним паркінгом на 96 місць, а також житлові 9-16-поверхівоки. Нові багатоповерхівки будуть розрахованін на 180 квартир.

Крім цього, детальний план передбачає реконструкцію вулиці Лірницької, зокрема її розширення до 10 м та облаштування велодоріжки. Велорух має з’явитись й на Соняшниковій.

У детальному плані зазначається, що його необхідно приєднати до міського Стрийського водогону та каналізації. Реалізувати плани планують за 10 років, першу чергу – за 5 років.

Згідно з даними системи Youcontrol, ПП «Корт-Сервіс» зареєстроване у Львові та займається орендою. Його власником є Оксана Заверуха.

Сьогодні, 9 грудня відбудеться громадське слухання проєкту детального плану території. Його проведуть у Центрі Довженка (просп. Червоної Калини, 61). Початок о 18:00.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!