На терміновий біометричний паспорт у Львові доведеться чекати місяць

18655 1
Нетерміновий паспорт зроблять за два місяці.
фото: konkurent.in.ua

фото: konkurent.in.ua

У львівських ЦНАП-ах поступово спадає ажіотаж на виготовлення біометричних паспортів громадянина України та закордонних, проте все ще є затримки з їхнім виготовленням. Про це Tvoemisto.tv розповіла в.о. начальника управління адміністрування послуг Марта Федорчак.

Читайте також: Як мені вдалося зареєструватися в онайлн-чергу за біометричним паспортом. Інструкція

«Є затримки через попередній ажіотаж. На термінові паспорти доведеться чекати орієнтовно місяць, на нетермінові – два. Це середній показник, може бути швидше або довше на день-два», – говорить вона.

За її словами, черги на виготовлення документів також стають меншими, хоча у ЦНАП-ах і надалі видають по 16 талончиків на день.

Читайте також: Як оформити закордонний біометричний паспорт через платформу iGov. Інструкція

«У відділенні на Левицького люди беруть останні талончики о 10:00-11:00, інколи навіть о 13:00. Звичайно, у деяких районах, наприклад, у Залізничному все ще розбирають талони з самого ранку, але вже можна сміливо сказати, що послуга поступово стає доступнішою», – каже Марта Федорчак.

Нагадаємо, що у звичайному режимі біометричні паспорти громадянина України та закордонні мають виготовляти 20 робочих днів, терміново – 7 робочих днів. Через посилений попит на послугу в останні кілька місяців видача паспортів затримується. У Державній міграційній службі пояснюють це тим, що «Поліграфічний комбінат “Україна”» не встигає їх надрукувати.


Читайте також:
10 Жовтня, 2017 14:21
Коллапс Навіщо брехати!
Я здав документи на паспорт 28.08.17!
Тобто на сьогоднішній день- це 75 день!!!
Зараз на сайті ДМС таке відслідовується: Ваші дані відправлено до центру персоналізації !
А ще мій майбутній паспорт має пройти дві процедури: 1). Документ персоналізовано та відправлено до підрозділу міграційної служби /дата/. Строк доставки - 1-3 робочих дні (у разі складних погодних умов - до 7 робочих днів);
2). Документ доставлено до територіального органу міграційної служби /дата/.
Тобто, як мінімум , це затягнеться на два тижні. А скоріш за все і довше!
Я ПЛАТИВ ГРОШІ ЗА ВИГОТОВЛЕННЯ ПАСПОРТА ПРОТЯГОМ 20 РОБОЧИХ ДНІВ!
ПЕРЕРАХОВАНІ ЗАТРИМКИ ДО ФОРС-МАЖОРНИХ ОБСТАВИН НЕ ВІДНОСЯТЬСЯ!!!
ХТО МЕНІ ПОВЕРНЕ ГРОШІ ЗА НАВИКОНАННЯ ЗАМОВЛЕННЯ, ПРОТЯГОМ ГАРАНТОВПНОГО ПЕРІОДУ , ВКАЗАНОГО НА САЙТІ??????
Як покарають підприємство, яке не виконує замовлення вчасно?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!