На території палацу Потоцьких у Львові облаштують італійський парк

5580 0
Колишня директорка галереї звинувачує теперішнє керівництво у нищенні французького парку.
Фото: stezhkamu.com

Фото: stezhkamu.com

У Львові, на території позаду палацу Потоцьких, планують облагородити території та облаштувати італійський парк. Про це Tvoemisto.tv повідомили у прес-службі Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького.

«Понад рік тому ми висадили 20 саджанців сакури(завдячуючи посольству Японії) ближче до території палацу мистецтв. Також на території ростуть і чекають пересадки канадські дуби. Зараз ведуться перемовини з ландшафтними дизайнерами, аби створити позаду палацу садок в італійському стилі», – розповів прес-секретар галереї Василь Мицько.

Візуалізація надана галереєю мистецтв

Крім цього, в національній галереї розглядають варіант відновлення первісного вигляду території. Для цього підняли з архівів давні плани.

Читайте також: Підгорецький замок вперше за 79 років відкрили для відвідувачів

Наразі робітники галереї відсадили кущі, які тут росли, подалі від центру газону. Таким чином вони мають закрити «неестетичні технічні приміщення».

Натомість колишня директорка Львівської національної галереї мистецтв ім. Бориса Возницького Лариса Разінкова-Возницька звинуватила теперішнє керівництво у нищенні французького парку, який був посаджений ще Борисом Возницьким.

Читайте також: Люди Твого міста. Тарас Возняк про скандали, «газ щастя» і дух міста

«Тут були клумби, дерева, самшит. У центрі стояла ваза. Сьогодні ми прийшли і бачимо, що уся територія вирівняна. Ні одного дерева немає. Від французького парку нічого не залишилося. Я лише можу припускати, що тут може бути. Але парк знищили і це колосальний злочин», – заявила вона в коментарі Zik.

У прес-службі галереї кажуть, що висаджені дерева не могли розвиватись на цій території, адже під 30-сантиметровим шаром ґрунту – бетоне покриття, залишене від будівництва львівського підземного трамваю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!