У Тустані запрацював табір із середньовічним побутом

3330 0
Розпочався табір учора, триватиме до понеділка 13 червня.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У ці вихідні у заповіднику Тустань, що на Сколівщині, відбудеться середньовічний табір «Тиждень живої історії». Учасники табору відтворюють щоденний побут давньої доби. Також там відбуватимуться майстер-класи з давніх ремесел та різні змагання. Про це інформують у пресслужбі заповідника Тустань.

Читайте також: Чорні глечики і Біла пані. Подорож у Гавареччину і Підгорецький замок

Розпочався щорічний табір у четвер 9 червня. Триватиме він до понеділка 13 червня.

«У п’ятницю у таборі відбуватимуться заняття з щитового бою з мечем і сокирою. У суботу можна буде потренувати навички з орієнтування на місцевості у бойовому підрозділі. У неділю будуть тренування з штурму укріплень. Протягом заходу також працюватимуть ремісники і тематичні торговці в історичному форматі», – йдеться у повідомленні.

Додамо, що заповідник зі скелями Тустані розташований у селі Урич, їхати сюди від Львова 2 години, дорога – хороша. Зараз на скелях є лише сліди споруди, що колись була оборонним комплексом, збудованим 12 століть тому. Щоб відтворити первісний вигляд фортеці, дослідник Михайло Рожко 30 років збирав наскельні сліди.

Щодо походження самої назви місця, то є дві версії: Тустан – означало сильний, міцний, відважний; «тут стань» – бо кожен мав зупинитися перед фортецею, показати свої речі і заплатити мито. А мито тут було високим – через те, що біля фортеці пролягали шляхи «білого золота» – солі. Щоб дізнатися більше історії про Тустань, можна піти у музей або замовити екскурсію.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!