На українсько-польському кордоні відновив роботу пункт-пропуску «Рава-Руська»

3550 0
Тепер перетнути кордон з Польщею можна у трьох пунктах пропуску.
Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Від півночі 8 травня відновлено роботу прикордонного пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне», що на українсько-польському кордоні, повідомляє пресслужба Держприкордонслужби України.

В уряді кажуть, що, окрім цього, на польському кордоні працюють два пункти – «Ягодин» та «Краківець», через що «виник ризик розриву усталених логістичних ланок та створення перешкод для міжнародної торгівлі як з Республікою Польща і взагалі».

Спочатку польська сторона повідомила, що пункт пропуску не працюватиме, оскільки Україна не надіслала відповідного повідомлення. Утім у Мінінфраструктури сказали, що повідомлення польській стороні надішлють одразу після публікації ухваленої 6 травня постанови уряду на сайті Кабміну. Оприлюднили документ учора, 7 травня, і додали, що пункт пропуску запрацює з опівночі.

На державному кордоні України тимчасово закриті 123 пункти пропуску, а у 19-ти – тимчасово припинене пішохідне сполучення.

Також нагадаємо, що з 17 березня пункти пропуску через державний кордон тимчасово закриті для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного та автомобільного (для автобусів) сполучення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!